דיין נ' המאגר הישראלי לביטוח רכב-"הפול"

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום הרצליה
22144-06-13
13.11.2013
בפני :
לימור ביבי-ממן

- נגד -
:
זאב דיין
:
המאגר הישראלי לביטוח רכב-"הפול"
החלטה

החלטה

התובע (להלן "המבקש") יליד 1948, עותר למינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט בתחומים: האורטופדי, נוירולוגי, נוירו פסיכולוגי, נוירואפטמולוגי, כלי דם ושיקומי לצורך בדיקתו וקביעת דרגת נכותו בעקבות תאונת הדרכים בה היה מעורב ביום 04/11/12.

הנתבעת (להלן "המשיבה") מסכימה למינוי מומחה אורתופדי אך מתנגדת ליתר המומחים המבוקשים.

לאחר שעיינתי בבקשה ובחומר הרפואי שצורף לה ובתגובה לבקשה אני מחליטה בשלב זה למנות מומחים כדלקמן :

בתחום האורתופדי - נוכח הסכמת המשיבה למינוי, ובשים לב כי כתוצאה מהתאונה סבל התובע בין היתר משברים בכף היד הנני נעתרת לבקשה ומורה על מינוי מומחה בתחום.

בתחום הנוירולוגי, מהחומר הרפואי עולה כי התובע סבל מפגיעת ראש, סבל משברים באף ועכירות במערות הפנים. במכתב השחרור מביה"ח צוין כי בדיקת CT ראש הדגימה סימני לחץ או תהליך מוקדי, מכל האמור שוכנעתי כי יש הצדקה למינוי מומחה בתחום הנוירולוגי והמומחה יתבקש בחוות דעתו לחוות את דעתו לצורך במינוי מומחים בתחומים נוירו פסיכולוג ונוירואפטמולוגי.

בתחום כלי הדם, לנוכח החשד לאנומליה וסקולרית שתועד בבדיקת CT מח שעבר התובע וממצאי הבדיקה, נחה דעתי כי יש הצדקה למינוי מומחה בתחום.

בתחום השיקומי; יש לדחות את הדיון בבקשה לאחר שתיקבענה כל הנכויות של התובע ,אם בכלל ורק אז תידון הבקשה למינוי מומחה שיקומי.

כתבי מינוי למומחים יינתנו ויישלחו בהחלטות נפרדות.

במטרה לנצל את פרק הזמן עד לקיום ישיבת קדם המשפט ולייעל את ההליך, רשאים ב"כ הצדדים להגיש בתוך 15 יום מהיום הודעה על הסדר דיוני מפורט לסיום ההליכים המקדמיים המפורטים בפרק ט' לתקנות סדר הדין האזרחי , התשמ"ד- 1984 ("התקנות").

לא מסרו הצדדים הודעה על הסדר דיוני כאמור,  אני מורה כדלקמן:

ניתן בזה צו גילוי מסמכים הדדי תוך 30 יום מהיום ועיון בהם תוך 60 יום מהיום. כל צד הרוצה לשלוח שאלון לצד שכנגד יעשה כן תוך 30 יום מהיום והצד שכנגד ישיב עליו תוך 60 יום מהיום.

ב"כ התובע יגיש לתיק ביהמ"ש ובמישרין לב"כ הנתבעת תחשיבי נזק בצירוף כל המסמכים עליהם מבקשים הצדדים להסתמך לרבות חוות דעת אקטוארית עד 30 ימים לפני מועד ישיבת קדם המשפט וב"כ הנתבעת יגיש תחשיבי נזק כאמור עד 15 ימים לפני המועד הנ"ל.

דו"חות חקירה אם וככל שיש בהם לתמוך בטענות הנתבעים, יוגשו במעטפה סגורה ישירות ללשכתי במקביל להגשת תחשיביהם. הדו"חות ישמשו לצורך קבלת הצעת ביהמ"ש ולעיון ביהמ"ש בלבד.

כל בקשה בעניינים המנויים בתקנה 143 לתקנות תוגש לתיק ביהמ"ש ובמישרין לצד שכנגד עד 30  יום לפני ישיבת קדם המשפט והתשובה לבקשה תוגש כאמור עד 10 ימים לפני המועד הנ"ל.

בישיבה הבאה יבקש ביהמ"ש לשמוע עמדת הצדדים באשר להצעת ביהמ"ש ליתן פסק דין לפי סעיף 4 (ג') לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975.

נתבעים ו/או תובעים שכנגד ו/או צדדים שלישיים שכתבי טענות מטעמם הוגשו לאחר יום מתן החלטה זו  יפעלו להשלמת ההליכים המפורטים בהחלטה עד 21 יום קודם למועד הקבוע לדיון.

ניתנה היום, י' כסלו תשע"ד, 13 נובמבר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>